Πριν μερικά χρόνια έβρισκες παντού τσάντες “μαϊμουδες”, σήμερα βρίσκεις παντού καλλυντικά μαϊμούδες! Από online καταστήματα, φυσικά καταστήματα μέχρι και τη λαϊκή αγορά και τα πανηγύρια, τα βρίσκεις κυριολεκτικά παντού.
Υπάρχει όμως μία πολύ βασική διαφορά ανάμεσα στην ψεύτικη Michael Kors τσάντα και το ψεύτικο Kylie κραγιόν. Η τσάντα δεν πρόκειται να βλάψει την υγεία σου φορώντας την στον ώμο ενώ το ψεύτικο κραγιόν θα την βλάψει σίγουρα! Αξίζει λοιπόν να ρισκάρεις την υγεία σου για να έχεις στο boudoir σου ένα ψεύτικο κραγιόν (που ίσως φαίνεται και από χιλιόμετρα ότι πρόκειται περί απομίμησης);

Την αγάπη μου για τα καλλυντικά την ξέρεις, ή την έχεις καταλάβει μετά την μακροχρόνια ενασχόληση μου με το beauty blogging και vlogging. Έχω γεμίσει συρτάρια, ράφια, boudoir με οικονομικά, drugstore, αλλά και πολλά highend καλλυντικά. Κάτι που δεν δοκίμασα ποτέ (και ούτε πρόκειται) είναι τα καλλυντικά μαϊμούδες. Έχω αρκετά dupes γνωστών highend εταιρειών αλλά είναι όλα από επίσης γνωστές και έμπιστες drugstore εταιρείες. Δεν βρίσκω το λόγο να διακινδυνεύσω την υγεία μου έτσι απλά.

Ας δούμε όμως λίγο γιατί παίζεις την υγεία σου κορόνα γράμματα με την αγορά και την χρήση των ψεύτικων επώνυμων καλλυντικών.
Κατά καιρούς γνωστές youtubers του εξωτερικού έχουν δείξει τις επιπτώσεις της χρήσης μαϊμουδοκαλλυντικών και δεν μιλάμε για μία απλή κοκκινίλα. Μιλάμε για εγκαύματα σε χείλη από ψεύτικα Kylie κραγιόν, για μολύνσεις στα μάτια από ψεύτικες παλέτες σκιών, πρήξιμο και φλεγμονές στο πρόσωπο… για να μη φτάσουμε στο σημείο να μιλήσουμε για δηλητηριάσεις μετά από μακροχρόνια χρήση τους.
Γιατί συμβαίνουν αυτά; Μα γιατί τα συγκεκριμένα προϊόντα παρασκευάζονται, σύμφωνα με έρευνες, σε Ανατολική Ευρώπη και Κίνα μέσα σε υπόγειες εγκαταστάσεις ή εργοστάσια χωρίς κανέναν υγειονομικό, η και οποιοδήποτε άλλο έλεγχο!

Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας έλεγχος στα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτών των προϊόντων. Μετά από ελέγχους που έχουν διεξαχθεί έχουν βρεθεί μέσα σε αυτά τα προϊόντα από αρσενικό, υδράργυρο και μόλυβδο μέχρι περιττώματα ζώων, όπως ποντίκια. Όλα αυτά τα βλαβερά και επικίνδυνα συστατικά μπορούν να προκαλέσουν στον ανθρώπινο οργανισμό από αλλεργικές αντιδράσεις μέχρι δηλητηριάσεις αλλά και χειρότερες καταστάσεις, όπως καρκίνους.
Τέλος, στη χειρότερη περίπτωση που δεν σε ενδιαφέρει για την υγεία σου σκέψου ότι αυτό το ψεύτικο προϊόν που θα αγοράσεις δε θα έχει ποιοτικά καμία σχέση με το γνήσιο. Οι σκιές δεν θα γράφουν, τα κραγιόν θα μυρίζουν κατά πάσα πιθανότητα και οι μάσκαρα θα σπάνε σε κομμάτια…

Τώρα, πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε ένα “μούφα” επώνυμο καλλυντικό από το αυθεντικό;
Αρχικά από την τιμή. Πίστεψέ με, δεν πρόκειται να βρεις γνήσιο κραγιόν MAC στα 8 ευρώ όταν αυτό κοστίζει από 18 ευρώ και πάνω στα επίσημα καταστήματα. Επίσης δεν πρόκειται να βρεις Kylie κραγιόν, και γενικά προϊόντα της εταιρείας Kylie Cosmetics, σε άλλο κατάστημα πέρα από το δικό τους. Υπάρχει μάλιστα επίσημη δήλωση της εταιρείας ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν πωλούνται από κανέναν άλλον retailer πέρα από το γνήσιο δικό τους online κατάστημα (“KylieCosmetics.com is the EXCLUSIVE destination for Kylie Cosmetics”). Οτιδήποτε άλλο βρεις σε οποιαδήποτε άλλη σελίδα είναι ψεύτικο!!
Μετά πρέπει να ελέγχεις πάντα την συσκευασία! Τα ψεύτικα καλλυντικά ποτέ δεν είναι ακριβώς ίδια με τα γνήσια. Πάντα θα υπάρχει έστω και μια πολύ μικρή διαφορά η οποία θα είναι ικανή όμως να σε εξαπατήσει γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι πολύ προσεχτική. Κάτι άλλο που μπορείς να ελέγξεις στις συσκευασίες είναι τα σφουγγαράκια και τα πινέλα που περιέχουν. Στα μαϊμουδοκαλλυντικά θα δεις έντονες διαφορές σε αυτά, στο μέγεθος αλλά κυρίως στην υφή του.
Αν βρίσκεσαι σε φυσικό κατάστημα μπορείς να ελέγξεις τη μυρωδιά αλλά και την υφή. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο βέβαια γιατί ίσως είναι συσκευασμένο το προϊόν και δεν μπορείς να το ανοίξεις, αλλά αν μπορείς κάνε έναν έλεγχο! Όταν ένα προϊόν είναι ψεύτικο, λόγω των συστατικών που περιέχει, έχει συνήθως μία έντονη, πολλές φορές και άσχημη, μυρωδιά, η οποία θα πρέπει να σε υποψιάσει ότι κάτι συμβαίνει.
Να ελέγχεις πάντα αν υπάρχουν το barcode αλλά και τα συστατικά του προϊόντος στην συσκευασία. 

Τέλος, στην ίδια περίπου κατηγορία ανήκουν και τα no name καλλυντικά που βρίσκουμε σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές σε κινέζικα κυρίως sites. Δεν ανήκουν σε κάποιο brand και σίγουρα δεν μπορείς να γνωρίζεις με βεβαιότητα τι συστατικά περιέχουν μέσα.

Και κάπως έτσι, τελειώνοντας αυτό το post, το οποίο αν καταφέρει να προστατέψει και απωθήσει έστω και μία μικρή κοπέλα/μεγάλη γυναίκα από το να αγοράσει ψεύτικο καλλυντικό για εμένα θα είναι επιτυχημένο, θέλω να θέσω και ένα ερώτημα. 
Αφού μπορεί να ξέρεις το κακό που μπορούν να προκαλέσουν αυτά τα προϊόντα μακιγιάζ στο πρόσωπό σου, το δέρμα και την υγεία σου, γιατί να τα αγοράσεις;
Είναι τόσο μεγάλη πια η ανάγκη μας, στις μέρες μας, να δείξουμε στα social media ότι έχουμε στην κατοχή μας ένα επώνυμο προϊόν, ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι γνήσιο;
Πίστεψέ με, ένα έμπειρο μάτι και γνώστης των καλλυντικών θα καταλάβει αμέσως ότι αυτό είναι μούφα!
Υπάρχουν στην αγορά τόσα πολλά γνήσια, ποιοτικά και χαμηλού κόστους καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ που πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να καταφύγουμε σε ψεύτικες, κακές λύσεις! Μπορείς να βρεις κραγιόν Wet n Wild με 4 ευρώ το οποίο είναι super σταθερό, έχει υπέροχες αποχρώσεις και μιλάμε πάντα για ένα τεράστιο drugstore Brand με προσεγμένα, ελεγμένα και πιστοποιημένα προϊόντα. Και στην τελική, και κάτι να συμβεί ξέρεις που να απευθυνθείς ώστε να λυθεί κάθε σου πρόβλημα!!

Ελπίζω να μην σε κούρασα και να σε βοήθησα όσο μπορούσα με το σημερινό μου αυτό post!
Ποια είναι η δική σου άποψη για τα “μαϊμουδοκαλλυντικά”;

 

 

One thought on “Ψεύτικα “επώνυμα” καλλυντικά, εσύ θα τα βάλεις στο πρόσωπό σου;”

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: