Καλοκαιράκι ήρθε και αν μένεις ειδικά σε νησί ή παραθαλάσσια περιοχή όλο και κάποιος φίλος και συγγενής θα έρθει να σε επισκεφθεί για λίγο ή και για μερικές ημέρες!!
Τι? Αγχώθηκες? Δεν υπάρχει κανένας λόγος για άγχος…είναι πολύ απλό να προσέξεις τους καλεσμένους/φιλοξενούμενους σου ώστε να περάσεις super και εσύ και αυτοί!!
Εγώ σήμερα σου έχω 5 απλά tips που θα πρέπει να θυμάσαι και να προσέξεις!!

Πριν έρθει στη ζωή μας η Ανθούλα μας με το Νίκο Κάθε Καλοκαίρι σίγουρα κάποιο φίλο θα φιλοξενούσαμε για μερικές ημέρες!! Η χαρά μας όταν περιμέναμε φιλοξενούμενους ήταν τεράστια!! Χαιρόμασταν κυρίως γιατί θα είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα που δεν είχαμε τη δυνατότητα να βλέπουμε και πολύ συχνά!!
Τώρα πια μας είναι αρκετά δύσκολο να φιλοξενήσουμε κόσμο γιατί στο σπίτι που μένουμε προς το παρόν το ένα extra δωμάτιο που έχουμε είναι πλέων….παιδικό!!!!
Κι εμείς δεν μπορώ να πω…την πρώτη φορά είχαμε άγχος αν θα είναι όλα ok και αν θα περάσουν και θα ευχαριστηθούν τη φιλοξενία μας οι φίλοι μας αλλά τώρα πια…piece of cake που λένε και οι φίλοι από το νησί!!

 1. Μάθε τις προτιμήσεις των φίλων σου στο φαγητό και φρόντισε να υπάρχει στο σπίτι καφές και πρωινό!! Ψωμί του τοστ , μαρμελάδες, βούτυρο , μέλι , ζαμπότυρα , χυμός,…Πίστεψε με μεσημέρι και βράδυ πιθανότατα να μη φάτε καν στο σπίτι αλλά πρωινό και διάφορα σνακ θα χρειαστούν σίγουρα!!
 2. Φρόντισε για το μπάνιο των φιλοξενούμενων σου. Εξοπλίσου με μικρά (τύπου δείγματα) σαμπουάν και conditioner (αν είναι γυναίκα η φιλοξενούμενη σου) και φρόντισε για καθαρές πετσέτες για τον κάθε ένα (σώματος/προσώπου). Μπορείς να τα φτιάξεις όλα μαζί και να τα τοποθετήσεις πάνω στο κρεβάτι να τα βρουν οι καλεσμένοι σου όταν πάνε στο δωμάτιο.
 3. Φορτιστής!! Ναι ναι καλά άκουσες και όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται πόσες φορές δε μας έχει τύχει τελευταία στιγμή να ξεχάσουμε το φορτιστή μας (εμένα για να είμαι ειλικρινής πολύ σπάνια γιατί ο φορτιστής είναι μόνιμα στη τσάντα μου!!)? Φρόντισε λοιπόν να έχεις ένα extra φορτιστή στο σπίτι για την περίπτωση που ξεχάσουν οι φιλοξενούμενοι σου να φέρουν το δικό τους!!
  Γράψε και σε ένα χαρτάκι το κωδικό του wifi σου και βάλε το πάνω στο κομοδίνο στο δωμάτιο των φιλοξενούμενων σου. Δε θέλεις να ψάχνεις συνέχεια κάτω από το router για να τον βρεις!!
  guestroom
 4. Φαρμακείο! Εντάξει όλοι έχουμε φαρμακείο σπίτι μας κι αν όχι με τα πάντα μέσα αλλά ένα depon υπάρχει! Πριν έρθουν οι φιλοξενούμενοι σου καλό θα είναι να τσεκάρεις το φαρμακείο σου για τι λείπει και για τι μπορεί να έχει λήξει!! Εξοπλίσου με depon, panadol , χάπια για το στομάχι , betadine , οινόπνευμα…..ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να χρειαστεί!! Πέτα ότι έχει λήξει! Δε θέλεις να πάρει κανείς κανένα παυσίπονο που έχει λήξει…μη ξεχνάμε ότι πολλές φορές δεν κοιτάμε την ημερομηνία λήξης ειδικά όταν μας δίνουν σε κάποιο σπίτι κάποιο παυσίπονο!!
  Αν περιμένεις γυναίκα φιλοξενούμενη καλό θα είναι να έχεις φροντίσει και για ένα γυναικεία προϊόντα όπως σερβιέτες ή ταμπόν.
 5. Πρόγραμμα!! Οι φίλοι σου θα έρθουν να δουν και τη πόλη σου εκτός από εσένα!! Δεν μπορείς να του έχεις όλη μέρα μέσα στο σπίτι και ούτε μπορείς να ξυπνήσεις το πρωί και να φύγεις έτσι απλά χωρίς να ξέρεις που να πάτε!! Κάνε ένα πρόγραμμα με ότι θέλεις να δουν οι φίλοι σου όσο θα μείνουν μαζί σου. Τα αγαπημένα σου μέρη για φαγητό και ποτό , τις αγαπημένες σου παραλίες , τις εκδρομές που μπορείτε να κάνετε…
  Προς θεού δε μιλάμε για ένα αυστηρό, εξαντλητικό και απόλυτο πρόγραμμα….ένα πρόγραμμα στο μυαλό σου απλά για να έχεις μία ιδέα τι να κάνετε κάθε ημέρα!!

Αυτά από εμένα! Ελπίζω τα απλά αυτά tips μου να σας βοηθήσουν και να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και ευχάριστη όταν έρθει η ώρα να φιλοξενήσετε κόσμο!!!
Εσείς κάποιο tip έχετε για εμάς?

Untitled

Υ.Γ. : Οι φωτογραφίες στο σημερινό post δεν είναι δικές μου και προέρχονται από το Pinterest

4 thoughts on “5 tips for Happy Guests!”

  1. Χαίρομαι που σου άρεσαν τα tips μου Ελευθερία μου!! Εχουμε φιλοξενήσει φίλους αρκετές φορές και
   κάθε φορά προσθέτουμε και κάτι νέο που θα πρέπει να προσέχουμε πριν έρθουν…η εμπειρία είναι αρκετή πια!!

  1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο το post μου!

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: