Μόδα και trends! 2 έννοιες που τείνουν να κυριαρχήσουν πάνω μας μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο! Ο μεγάλος καημός πολλών γυναικών και ανδρών είναι να συμβαδίσουν με τη μόδα και να ακολουθήσουν όσο πιο πιστά γίνεται τα trends που εμφανίζονται κάθε σεζόν, είτε πρόκειται για μακιγιάζ είτε για ρούχα και αξεσουάρ. 

Το πρόβλημα ποιο είναι, θα μου πεις! Το πρόβλημα είναι ότι δεν πάνε όλα σε όλους. Δεν είναι όλα για όλους. Και βασικά δεν είναι όλα ωραία και καλόγουστα!
Το ωραίο και το καλόγουστο βέβαια είναι καθαρά υποκειμενικό. Κάτι που βλέπω εγώ και το μισώ, κάποιος άλλος μπορεί να το γουστάρει πολύ και να θέλεις να το υιοθετήσει!
Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που κάποια beauty trends σταματάνε να είναι υποκειμενικά άσχημα και γίνονται αντικειμενικά “τραγικά”

Ας δούμε 5 beauty trends (θα έρθουν και fashion trends σε επόμενο post) που εγώ προσωπικά τα μισώ και θα ήθελα να εξαφανιστούν.
Δεν ταιριάζουν με το στυλ και την αισθητική μου βρε παιδί μου!
Για να μην παρεξηγηθώ βέβαια εξηγώ από τώρα ότι εγώ τα βρίσκω άσχημα με βάση εμένα…σε κάποια άλλη κοπέλα μπορεί να ταιριάζουν απίστευτα και να φαίνονται super πάνω της.

1) Τα χρωματιστά κραγιόν τύπου μπλε/μαύρο/πράσινο! Δε λέω να φοράμε μόνο τα κλασικά κόκκινο και ροζ αλλά αυτά τα σκούρα, περίεργα, λίγο emo που λέγαμε παλιότερα (στα νιάτα μας) χρώματα είναι για πασαρέλες!
Πολύ ωραία για μία editorial φωτογράφηση ή για ένα βίντεο στο YouTube αλλά μέχρι εκεί!
Το πρόβλημα που ξεκινάει; Όταν βλέπεις μικρές κοπέλες με μαύρα χείλη να κυκλοφορούν μέρα μεσημέρι και να θεωρούν ότι είναι και ωραίο επειδή το βλέπουν παντού και είναι μόδα!
Φυσικά θα υπάρχουν και κοπέλες με πολύ ιδιαίτερο στυλ που θα τους ταιριάζουν τα κραγιόν αυτά, αλλά δεν είναι ο κανόνας σε καμία περίπτωση!

 

2) Τα κυματιστά φρύδια του Instagram! Φτάνει! Έλεος πια! 
Όχι εδώ δεν μπορώ να πω ότι θα υπάρχει κοπέλα που της ταιριάζει σαν στυλ. Δεν είναι καν στυλ. Είναι μία μόδα που ξεκίνησε κάποιος (δεν ξέρω ποιος έκανε αυτό το έγκλημα) και απλά ακολούθησαν όλες στο Instagram και στη συνέχεια πέρασε στο YouTube! Οκ, τα είδαμε πως είναι και πως γίνονται τα κυματιστά φρίδια, ας εξαφανιστούν τώρα από παντού!

instagram @slayagebyjess

 

3) Ψεύτικες φακίδες! Μεγάλη τάση, δεν μπορώ να πω, αλλά γενικά δεν είμαι πολύ του ψεύτικου. Αν εξαιρέσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες που μου αρέσουν πραγματικά πολύ, δεν μπορώ να πω ότι θα υποστήριζα οτιδήποτε άλλο ψεύτικο σε ένα πρόσωπο. Ψεύτικα μάτια (φακοί επαφής), ψεύτικες φακίδες, ψεύτικα (overline) χείλη,…. όχι! 
Με τις ψεύτικες φακίδες έχω ένα θέμα παραπάνω γιατί άντε τα μάτια σου μπορεί από σκούρο καστανό ν τα κάνεις μαύρα ή ανοιχτό καστανό και να μην καταλάβει κανείς τη διαφορά, στις φακίδες θα την καταλάβουν όλοι. Όσο καλή και να είσαι στο μακιγιάζ, το ψεύτικο της φακίδας θα φανεί. Άσε που υπάρχει ο φόβος να ακουμπήσεις το πρόσωπό σου και να ξεβάψεις ξαφνικά…

 

 

4)Τα τριπλά χείλη! Αρχικά σκέφτηκα να τα αφήσω μαζί με τις ψεύτικες φακίδες αλλά αποφάσισα να το βάλω μόνο του! Αυτά τα απαίσια χείλη τα οποία έχουν δημιουργηθεί με overline ουσιαστικά και φαίνονται σαν χείλη πάπιας ενώ ταυτόχρονα ξεχωρίζει και το που τελειώνει το δικό στου χείλος και μέχρι που είναι το μολύβι και το κραγιόν! 
Τραγικό απλά! Μπορεί η Kylie να το έχει καταφέρει αλλά αν προσέξουμε καλά, η Kylie έχει ήδη μεγάλα χείλη οπότε δε φαίνεται τόσο χάλια! 
Θέλεις να μεγαλώσεις τα χείλη σου; Υπάρχουν μέθοδοι με τις οποίες μπορείς να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να γίνεις κλόουν με το κραγιόν σου. Και πάλι ίσως να μην είναι πολύ όμορφο αλλά τουλάχιστον δε θα φοβάσαι μη πιεις νερό, φύγει το κραγιόν και μετά είναι τα χείλη σου διαφορετικό μέγεθος σε κάθε μεριά!

 

5) Τα υπερβολικά κοψίματα! Γενικά δεν είμαι υπέρμαχος του contouring και ένα παραπάνω όταν δεν γίνεται σωστό blending και καταλήγεις να φαίνεσαι σαν να είσαι λερωμένη στο πρόσωπο και με μεγάλες αντιθέσεις χρωμάτων! Βρε κορίτσια, ο σκοπός του contouring είναι να δημιουργηθούν κάποιες γωνίες στο πρόσωπό μας οι οποίες να φαίνονται φυσικές όμως! Το βάρος της πρόταση πέφτει όλο στη λέξη “φυσικές”!!!
Αν εσύ πας και βάλεις μία πολύ σκούρα απόχρωση και δεν κάνεις και καλό blending ώστε να σβηστεί κάπως η διαφορά τότε το αποτέλεσμα είναι…πιθανότατα για τα πανηγύρια (που μεταξύ μας δεν έχω κάτι με τα πανηγύρια, αντιθέτως μου αρέσουν πολύ!).

 

Ποια είναι τα δικά σου μισητά trends στο μακιγιάζ που θέλεις οπωσδήποτε να εξαφανιστούν άμεσα;
Σε επόμενο Post θα σας πω και για τα fashion trends που μισώ…

 

One thought on “5 beauty trends που θέλω να εξαφανιστούν!!”

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: