Καλημέρα καλημέρα!!!
Και ναι επέστρεψα με post για το γάμο! Αντικειμενικά στα στατιστικά του blog αυτή η σειρά δείχνει να σου αρέσει πολύ και να την αγαπάς οπότε και τη συνεχίζω γιατί έχω κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα μπορώ να πω.

Ετοιμάζεις το γάμο σου? Ένα βασικό κομμάτι είναι σίγουρα οι προσκλήσεις και οι μπομπονιέρες που θα επιλέξεις!
Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για αυτά τα 2 θέματα αναλυτικά!

Γάμος

 

Προσκλήσεις :

 • Για αρχή και ξεκινώντας θα πρέπει να σκεφτείς λίγο πως θέλεις να είναι η πρόσκληση σου.
  Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει το προσωπικό σου γούστο αρχικά αλλά και κάποιες λεπτομέρειες όπως είναι το ύφος του γάμου , η εποχή αλλά και τα χρώματα που έχεις επιλέξει για το γάμο σου.
  Φυσικά και πάλι θα σου προτείνω να ρίξεις μία ματιά στο Internet και συγκεκριμένα στο Pinterest (σου έχω εδώ το δικό μου πίνακα με ιδέες για προσκλήσεις).
 • Αφού επιλέξεις στο περίπου πως θέλεις να είναι η πρόσκληση σου μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο γραφίστα από το κατάστημα που θα στις εκτυπώσει (ή και σε κάποιο γνωστό σου που να γνωρίζει από προγράμματα όπως photoshop η illustrator) και να σου προσαρμόσει τη πρόσκληση στα δικά σου θέλω (το κείμενο σου , ονόματα , ημερομηνία ,…)
 • Και έρχεται η ώρα να εκτυπώσεις τις προσκλήσεις σου….Πόσες θα βγάλεις? Λογικά για να έχεις φτάσει στο στάδιο των προσκλήσεων έχεις ήδη κάνει τη λίστα με τους καλεσμένους σου οπότε έχεις ένα αριθμό στο περίπου έστω.
  Τώρα θα πρέπει να χωρίσεις σε οικογένειές , ζευγάρια , φίλους που είναι single και να δεις πόσες ξεχωριστές προσκλήσεις θα χρειαστεί να εκτυπώσεις. Πάντα να θυμάσαι πως καλό θα είναι να εκτυπώσεις μερικές παραπάνω γιατί πάντα θα υπάρξει κάποιος καλεσμένος τελευταίας στιγμής (κάποιος που είχες ξεχάσει ίσως , κάποιος μακρινός ξάδερφος που δεν ξέρεις καν αλλά οι γονείς επιμένουν πως είναι ντροπή να μη το καλέσεις,….).
 • Αφού έχεις και τον αριθμό των προσκλήσεων που θα χρειαστείς επιλέγεις το κατάστημα που θα στις εκτυπώσει (αν δε σου τις φτιάξει κιόλας). Μπορείς να απευθυνθείς σε τυπογραφία , βιβλιοπωλεία (αν δεν είναι κάποια δύσκολη πρόσκληση) ακόμα και σε κάποιο γραφίστα που θα μπορέσει να σε βοηθήσει κιόλας στην εμφάνιση της πρόσκλησης.
 • Και τώρα που τις εκτύπωσες ήρθε η ώρα να τις μοιράσεις. Ένα καλό σημείο να ξεκινήσεις με το μοίρασμα είναι 2 μήνες περίπου πριν το γάμο. Γιατί τόσο? Αν έχεις καλεσμένους από άλλες περιοχές θα πρέπει να ενημερωθούν από νωρίς. Επίσης αν είναι Καλοκαίρι ο γάμος σου που είναι η high season για γάμους και βαφτίσεις τότε και πάλι θα πρέπει να ενημερωθούν νωρίς οι καλεσμένοι σου. Γενικά είναι καλό να ξεκινήσεις να στέλνεις τις προσκλήσεις σου όσο νωρίτερα μπορείς (όχι βέβαια και ένα 8μηνο πριν γιατί θα ξεχαστεί μέχρι να έρθει η ώρα).

 

Μπομπονιέρες!!

 • Και περνάμε στο θέμα μπομπονιέρα!! Εδώ τώρα οι επιλογές είναι και πάλι πάρα πολλές!! 
  Θα κάνεις μπομπονιέρα ή θα επιλέξεις να δώσεις τα χρήματα σε κάποιο ίδρυμα για παράδειγμα. Τη μπομπονιέρα πιθανότατα να τη πετάξουν μετά το γάμο (εκτός από τους γονείς που θα θέλουν να τις κρατήσουν ενθύμιο!!) οπότε μία καλή λύση είναι να δωρίσεις τα χρήματα που θα σου κόστιζαν να τις φτιάξεις. Από τα περισσότερα ιδρύματα όταν κάνεις κάποια τέτοια δωρεά σου ετοιμάζουν μικρά χαρτάκια που τα αφήνεις στις θέσεις των καλεσμένων στο τραπέζι και τους ενημερώνεις ότι δεν έχεις μπομπονιέρες αλλά έχεις κάνει δωρεά στο ίδρυμα τους!
 • Αν επιλέξεις να φτιάξεις μπομπονιέρες τότε πρέπει και πάλι να σκεφτείς πολλά πράγματα! Θέλεις κάτι απλό όπως τα κουφέτα μέσα σε ένα τούλι με μία ωραία κορδέλα η θέλεις κάτι να ταιριάζει με το ύφος του γάμου (χρώματα , εποχή , στυλ νυφικού ,…)?
  Φυσικά κανείς δε σε υποχρεώνει να κάνεις κλασικές μπομπονιέρες με τούλι. Υπάρχουν άπειρες ιδέες αν θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό (όπως βαζάκια με κάποιο γλυκάκι , ένα μικροσκοπικό γλαστράκι ,….οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς).
  Και πάλι σε στέλνω στο Pinterest για ιδέες (εδώ σου έχω το δικό μου πίνακα να πάρεις ιδέες) αλλά μπορείς να απευθυνθείς και σε μαγαζιά που αναλαμβάνουν προσκλήσεις μπομπονιέρες να πάρεις ιδέες!
 • Στο θέμα μπομπονιέρες έχεις την επιλογή να βρεις το σχέδιο που σου αρέσει και να τις φτιάξεις μόνη σου!! Πιθανότατα θα σου κοστίσει πολύ λιγότερο να πάρεις τα υλικά και να κάτσεις παρέα με τη κουμπάρα , την αδερφή , τις φίλες σου, να τις φτιάξεις!! Αν κάνεις μεγάλο γάμο και έχεις πολλούς καλεσμένους θα χρειαστείς όσα χέρια μπορείς για βοήθεια. 
  Θα πρέπει να τις φτιάξεις σε διάστημα λιγότερο από μήνα από την ημερομηνία του γάμου…δε θέλεις να σου χαλάσουν τα κουφέτα (ειδικά αν είναι Καλοκαίρι με τη ζέστη) και να έχεις και άλλα μετά!!

 

Νομίζω πως πάνω κάτω αυτά είναι που θα πρέπει να σκεφτείς για τις προετοιμασίες σου στο θέμα μπομπονιέρες και προσκλήσεις!!
Μία συμβουλή…Ο γάμος είναι δικό σου και του συζύγου σου και θα κάνετε αυτό που αρέσει σε εσάς!! Είναι η δική σας ημέρα και θα πρέπει μα είναι όλα όπως ακριβώς εσείς τα θέλετε! Δεν έχει θέση η γνώμη κανενός άλλου στο θέμα γάμος σας!! Καλές οι συμβουλές αλλά η απόφαση είναι δική σας!!

Untitled

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: