Το πόσο σημαντικό είναι το καλό πλύσιμο και ο σωστός καθαρισμός του προσώπου μας το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι!
Είστε σίγουρες όμως ότι το κάνουμε πάντα σωστά;

Εγώ τουλάχιστον για πολύ καιρό δεν έκανα και πολύ σωστό καθαρισμό και αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι, μάλλον, δεν ήμουν πολύ προσεχτική!

Ας δούμε μερικά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας!

1. Ξεχνάμε σημεία του προσώπου και δεν τα καθαρίζουμε καλά.
Αυτά τα σημεία συνήθως είναι κοντά στα αυτιά, στο πιγούνι, ψηλά στο κούτελο ή και στο λαιμό! Μεγάλο σφάλμα κορίτσια μου. Πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας τόσο καλά που να είμαστε σίγουρες ότι δεν έχουμε ξεχάσει κανένα κομμάτι με μακιγιάζ. Όταν θα βάλεις την ενυδατική σου, το πιο πιθανό είναι αυτό το μακιγιάζ και οι ρύποι να απλωθούν και πάλι σε όλο το πρόσωπο!

2. Σημάδια makeup στο πρόσωπο μετά το πλύσιμο!
Αυτό φυσικά και σημαίνει ότι δεν έχει γίνει σωστός καθαρισμός! Συχνά ενώ έχουμε πλυθεί μπορεί να δούμε σημάδια από μάσκαρα κάτω από τα μάτια ή από το κραγιόν κοντά στα χείλη. Από τη στιγμή που έχουν μείνει σημάδια, έχουν μείνει ρύποι και ακαθαρσίες άρα καλό θα είναι να καθαρίσουμε ξανά το πρόσωπό μας!

3. Πλένουμε το πρόσωπο με ζεστό ή παγωμένο νερό.
Λάθος! Παλιότερα ακούγαμε πως αν πλένουμε το πρόσωπό μας στην αρχή με ζεστό νερό ανοίγουν οι πόροι, καθαρίζουν και στη συνέχεια αν το ξεπλένουμε με παγωμένο θα κλείσουν ξανά και αυτό είναι θετικό!
Μύθος! Όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι και τόσο καλή και αυτό γιατί μπορεί να προκληθεί μεγάλος ερεθισμός στο δέρμα μας!

Καλό είναι να πλένουμε το πρόσωπο πάντα με χλιαρό νερό (άσε που μας είναι και πιο ευχάριστο το πλύσιμο έτσι).

λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας

4.Σκουπίζουμε το πρόσωπο με πετσέτα!
Η καλύτερη επιλογή είναι το χαρτί! Πάντα χαρτί! Η πετσέτα παραμένει υγρή για κάποιο διάστημα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μύκητες και μικρόβια τα οποία μεταφέρονται ξανά στο πρόσωπο! Επίσης με την πετσέτα μπορεί να μας ξεφύγει και να τρίψουμε το πρόσωπό μας παραπάνω από όσο χρειάζεται για να το σκουπίσουμε.

5. Ξεχνάμε την ενυδάτωση!
Βασικό στοιχείο ενός σωστού καθαρισμού είναι και η σωστή ενυδάτωση μετά! Με τον καθαρισμό έχουν απομακρυνθεί, μαζί με τις ακαθαρσίες και τους ρύπους, όλα τα φυσικά έλαια του προσώπου, οπότε χρειάζεται μία πολύ καλή ενυδάτωση για να μη ξεραθεί η επιδερμίδα μας!

6. Επιλέγουμε λάθος προϊόντα καθαρισμού!
Βασικό λάθος, το οποίο μάλιστα μπορεί ν’ αποβεί μοιραίο! Πρέπει πάντα να επιλέγουμε προϊόντα καθαρισμού για το πρόσωπο σύμφωνα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. (Δεν μπορείς, για παράδειγμα, να έχεις λιπαρή επιδερμίδα και να χρησιμοποιείς γαλάκτωμα καθαρισμού για ξηρές γιατί τότε το πιθανότερο είναι να αποκτήσεις ακόμα περισσότερη λιπαρότητα).

7. Υπερβολική απολέπιση!
Η απολέπιση βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το πρόσωπο αλλά και στον καθαρισμό του. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται συνέχεια όμως. Καλό θα είναι να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα άσχετα το πόσο απαλό είναι το scrub που χρησιμοποιείτε. (Και αυτό το λέω εγώ που αγαπάω την απολέπιση και με το ζόρι κρατιέμαι να μην κάνω κάθε μέρα…).

 

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: