Καλημέρα καλημέρα!!
Μα τι μου κάνετε? Αυτή είναι πολύ χαρούμενη εβδομάδα για μένα….έχω γενέθλια όπου να ναι!Χο χο χο!!!
Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας σήμερα….αυτό θα είναι αύριο… 😉

Λοιπόν που λέτε μετά από πολλά εσπρέσο και ελληνικούς σκέφτηκα ότι ήρθε καιρός να μπει σε μόνιμη και καθημερινή  λειτουργία η καφετιέρα του Γαλλικού (λατρεύω το καφέ φίλτρου για να είμαι ειλικρινής!!)
Την έβγαλα ωραία και καλά από το ράφι που ήταν φυλαγμένη και λέω “ας φτιάξω καφέ”….πρι φτιάξω το καφέ (ευτυχώς) μου ήρθε και η μεγάλη αναλαμπή! Μήπως να την καθαρίσω? 
Είναι και τόσους μήνες παραχωμένη σε κάποιο ράφι η σε κάποιο ντουλάπι και μόνο η σκόνη που θα έχει μαζέψει η καημένη φτάνει για να κάνει τον καφέ…μπλιαχ!!

Και έτσι ξεκίνησα!!
Για αρχή εγώ έκανα μια πρώτη χρήση της μηχανής με νερό μόνο ώστε να φύγουν τα πολλά πολλά!
Στη συνέχεια έβαλα στο δοχείο νερού της μηχανής λίγο ξύδι και αρκετό νερό (μέχρι τη μέση του δοχείου τουλάχιστον) και την έβαλα να δουλέψει και πάλι. 
Αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος λειτουργίας άφησα το νερό με το ξύδι στη κανάτα της καφετιέρας για 10 λεπτάκια περίπου και στη συνέχεια έχυσα αυτό το νερό και ξέπλυνα λίγο την κανάτα.
Πραγματικά αν δείτε τα άλατα που θα βγούνε στο φίλτρο σας θα απορείτε γιατί δεν το κάνατε πιο νωρίς!!

Φυσικά η καφετιέρα τώρα μύριζε ξύδι γι αυτό και επανέλαβα τη διαδικασία για 1-2 φορές ακόμα αλλά με σκέτο νερό χωρίς ξύδι για να ξεμυρίσει!! 

 


Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα αντί για ξύδι.
Στη περίπτωση αυτή όμως θα είναι καλό να έχετε φροντίσει να διαλυθεί πολύ καλά η σόδα πριν τη βάλετε με το νερό στο δοχείο της καφετιέρας αλλά και να έχετε τοποθετήσει φίλτρο.

Μία φορά το μήνα είναι καλό να γίνεται όλη αυτή η διαδικασία μα ούτε κόστος έχει ούτε και χρόνο θέλει πολύ! Εγώ εναλλάσσω το καθάρισμα με ξύδι και με σόδα μία φορά το ένα μία το άλλο (βασικά προτιμώ το ξύδι αλλά μετά θέλει ώρα να ξεμυρίσει!!!!!) 

Εσείς έχετε κάποιο tip για καθάρισμα να μοιραστείτε μαζί μας σήμερα?
Έρχονται και γιορτές και λίγο πολύ όλοι μια γενική την ετοιμάζουμε….εμείς και μια μετακόμιση λέμε αλλά δεν ξέρω πότε…

Φιλιά πολλά πολλά,
Μαρίνα!!!

Υ.Γ. : Μη ξεχνάτε ότι τρέχει και GIVEAWAY στο τελευταίο μου βίντεο εδώ!

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: