Pregnancy and swimming |Εγκυμοσύνη και θάλασσα ...πάνε μαζί? #pregnancy #swimming #θάλασσα

 

Το Καλοκαίρι ήρθε και η θερμοκρασία ανεβαίνει καθημερινά!!!!
Μήπως είσαι και έγκυος και μάλιστα σε προχωρημένο μήνα….εδώ θα τα δεις όλα τώρα!!
Καύσωνας και εγκυμοσύνη δε πάνε μαζί πιστέψτε με! 
Τους 38 βαθμούς που δείχνει το θερμόμετρο εσύ τους νιώθεις μάλλον κάπου στους….48!!!
Και έρχεται η κλασική ερώτηση….”Κανένα μπάνιο στη θάλασσα κάνεις?”…..και άντε να εξηγήσεις γιατί δεν κάνεις (εάν φυσικά δεν κάνεις!!) που κανείς αν δεν το έχει ζήσει δε μπορεί να σε καταλάβει και μπορεί να σε βρίσκουν τρελή και υπερβολική….
Καλά για πολλά μπορεί να σε βρουν τρελή και υπερβολική αλλά σε αυτή τη περίοδο πάνω από όλα είναι η υγεία σου, η υγεία του μωρού σου και η άνεση σου!!
Συμβουλή από μια μέλλουσα μαμά (εμένα…)“Μη δίνεις σημασία σε κανένα γιατί μόνο τα δικά σου νεύρα θα σπάσουν και δεν κάνει κιόλας να εκνευρίζεσαι στη κατάσταση σου!!!”

[Tweet “”Μη δίνεις σημασία σε κανένα γιατί μόνο τα δικά σου νεύρα θα σπάσουν και δεν κάνει κιόλας να εκνευρίζεσαι στη κατάσταση σου!!!” “]

Εμένα η γιατρός μου δε μου απαγορεύει φυσικά να κάνω μπάνιο στη θάλασσα (γι’αυτό και προμηθεύτηκα και φέτος αντηλιακά και μαγιό!!)  αλλά για να φτάσω στο σημείο να κάνω μπάνιο πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις που για ένα άνθρωπο όπως εμένα που δε με τρελαίνει η θάλασσα ,ο ήλιος ,η ζέστη,…είναι οι κατάλληλες μόνο για να πω “Καλύτερα η θάλασσα να μείνει σε απόσταση αναπνοής από εμένα που θα κάθομαι σε κανένα ταβερνάκι η beach bar!!!”

Ας αρχίσω λοιπόν με 5 βασικές συμβουλές – προϋποθέσεις: 

  • Θα πρέπει να είναι καθαρή πολύ η θάλασσα που θα πας!! (αυτό είναι καλό να το προσέχουμε έτσι κι αλλιώς άσχετα από εγκυμοσύνη αλλά ένα παραπάνω τώρα!!) Οπότε κάποιες κοντινές παραλίες οι οποίες μπορεί να πήγαινες παλιότερα αλλά να ξέρεις ότι μάλλον δεν είναι και πολύ καθαρά (για πολλούς και διάφορους λόγους!!) τώρα είναι λίγο απαγορευτικές!!
  • Θα πρέπει να αλλάζεις μαγιό κάθε φορά που βουτάς! Άντε τώρα κουβάλα 2-3 μαγιό εσύ μαζί σου για να μπορέσεις να κάνεις 2 βουτιές αφού απαγορεύεται να κάτσεις με βρεγμένο μαγιό.
  • Θα πρέπει φυσικά να πας σε οργανωμένη παραλία αφού δεν μπορείς να κάτσεις κάτω στην άμμο  ,πρέπει να υπάρχει απαραίτητα τουαλέτα (ναι ναι στην εγκυμοσύνη δε μπορείς να κάτσεις πολύ ώρα χωρίς τουαλέτα!!! Τι να κάνουμε έχεις ένα μωράκι να παίζει με τη κύστη σου!!) και χώρος να αλλάζεις!!
  • Θα πρέπει να κρατάς τουλάχιστον 2 πετσέτες μαζί σου! Με άλλη να σκουπίζεσαι όταν βγεις από τη θάλασσα και σε άλλη να κάθεσαι…χωρίς πετσέτα σε ξαπλώστρα δε καθόμαστε έτσι κι αλλιώς!!!
  • Η μεγάλη έκθεση στον ήλιο απαγορεύεται και επιβάλλεται η χρήση αντηλιακού με μεγάλο δείκτη προστασίας!! Και αυτό βέβαια είναι καλό να γίνεται γενικά…ο ήλιος καίει πολύ!!

Κι αν πας θάλασσα και πεις δε βουτάω….δε νομίζω ότι θα έχεις την αντοχή και την όρεξη να κάτσεις μέσα στη ζέστη κάτω από μία ομπρέλα μόνο και μόνο για να πεις ότι πήγες παραλία!! 
Σε ένα beach bar βέβαια να πίνεις το καφέ σου (ντεκαφεϊνέ φυσικά!!!) ή το χυμό σου και να έχει και δροσιά ενώ οι παρέα σου κάνει το μπάνιο της…εκεί πας άνετα!!!

 

Ελπίζω να μη σας τρόμαξα με αυτά που σας είπα!!
Υπάρχουν γυναίκες που δε βαριούνται όλη αυτή τη διαδικασία ή έχουν τρομερή αγάπη στη θάλασσα που τα κάνουν όλα αυτά και πάνε!!
Εγώ δεν ανήκω σε αυτή τη κατηγορία και προτιμώ τη λύση του beach bar και να κάθομαι απλά δίπλα στη πισίνα (ημέρες και πάλι χωρίς τρομερή ζέστη….τότε προτιμώ τον ανεμιστήρα μου αγκαλιά!!). Προτιμώ να κάθομαι με το αντηλιακό μου στη σκιά και να βγαίνω στον ήλιο όσο και όταν θέλω εγώ χωρίς όμως να έχει τρελή ζέστη και να δυσανασχετώ που βρίσκομαι εκεί πέρα!
Όλα μπορούν να γίνουν και όλα να τα κάνουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανάλογα με το τι θέλει κάθε μέλλουσα μανούλα!!!

Έχετε γίνει μανούλες εσείς?
Κάνατε ή θα κάνατε μπάνια στη θάλασσα σε αντίστοιχη περίπτωση?
Περιμένω τα σχόλια σας φίλες μου!!

 

Υ.Γ. : Η αρχική φωτογραφία (χωρίς τον τίτλο πάνω) είναι από το Pinterest και όχι δική μου.

 

Με αυτό το Post συμμετέχω στο linkup του Blog “Life of Meg”

Mingle 240
kisses_marina_2

Μείνετε σε επαφή μαζί μου :
Twitter | Facebook Page | Pinterest | Instagram | Bloglovin

 

2 thoughts on “Εγκυμοσύνη και θάλασσα!!”

    1. Κι εγώ αν δεν είχα κυρίως το θέμα με τη ζέστη που δεν την αντέχω καθόλου ίσως και να πήγαινα λίγο αλλά μαζί με όλα τα υπόλοιπα μαζεύονται πολλοί αρνητικοί για εμένα παράγοντες! Δε στεναχωριέμαι βέβαια κιόλας που δεν πάω…

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: