Τι κάνετε #boudoiristas μου? Σήμερα το θέμα μας είναι αρκετά σοβαρό πιστεύω!
Σήμερα μιλάμε για τα cruelty free προϊόντα και την απόφαση μου να στραφώ σε αυτά!

Αρχικά να πούμε τι είναι αυτά τα προϊόντα όμως! Πρόκειται για προϊόντα για την παραγωγή των οποίων δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα ούτε στο τελικό προϊόν αλλά ούτε και στα επιμέρους προϊόντα που περιέχονται σε αυτό.
Σύμφωνα με το νόμο για να μπορεί ένα προϊόν να πωλείτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται να έχουν γίνει πειράματα σε ζώα στο τελικό προϊόν αλλά και στα προϊόντα τα οποία περιέχονται σε αυτό.
Αντίθετα για να πωλείται ένα προϊόν στη Κίνα θα πρέπει βάση νόμου να έχουν γίνει τεστ σε ζώα οπότε καταλαβαίνεται ότι κάποιο προϊόν που πωλείτε εκεί δεν είναι σίγουρα cruelty free! 

wp-1462792523513.jpeg

Παρακολουθώντας διάφορα βίντεο στο Youtube μπόρεσα να συνειδητοποιήσω το μέγεθος του κακού που προκαλείτε στα ζώα αυτά στα οποία γίνονται τα πειράματα! Καταλαβαίνεις βλέποντας αυτά τα βίντεο και διαβάζοντας πολλά άρθρα ότι υπάρχουν μικρά σκυλάκια , κουνελάκια , ακόμα και ποντίκια στα οποία χώνουν βελόνες με διάφορες ουσίες απλά και μόνο για να έχουμε εμείς κραγιόν , μάσκαρα , σκιές…ακόμα και απορρυπαντικά αλλά και πολλά προϊόντα για το σπίτι μας!!
Σίγουρα δε μπορούμε να αλλάξουμε το κόσμο και να γίνουν όλα τέλεια από τη μία μέρα στην άλλη αλλά μπορούμε να κάνουμε μικρά βήματα κάθε φορά ώστε να συμβάλουμε όσο μπορούμε κι εμείς στη βελτίωση του κόσμου που θα μεγαλώσουν αργότερα τα παιδιά μας!

Σκεπτόμενη αυτά αποφάσισα να ψάξω όσο καλύτερα μπορώ μέσα από διάφορα blogs αλλά και σελίδες αρμόδιων οργανισμών και να δω πως μπορώ να στραφώ στα cruelty free προϊόντα και πως μπορώ να τα προμηθεύομαι.

Με δειλά και μικρά βήματα έχω ξεκινήσει να αλλάζω τις εταιρείες καλλυντικών από τις οποίες ψωνίζω εγώ (ακόμα κι αν πρέπει να αποχωριστώ κάποιες αγαπημένες μου).
Τονίζω ότι μιλάω πάντα για αγορές που κάνω εγώ. Φυσικά αν κάποιος μου κάνει κάποιο δώρο από κάποια άλλη εταιρία και εφόσον δεν έχω τη δυνατότητα να το αλλάξω (αν και δεν αλλάζω σχεδόν ποτέ τα δώρα για να είμαι ειλικρινής γιατί δεν το βρίσκω πολύ όμορφο) τότε φυσικά και θα το χρησιμοποιήσω! Αυτό που θέλω να κάνω ουσιαστικά είναι να ελέγχω τα δικά μου χρήματα που πηγαίνουν και σε ποιες εταιρίες καταλήγουν.

Σίγουρα δεν είναι μία εύκολη απόφαση και διαδικασία αφού οι εταιρίες που είναι cruelty free δεν είναι τόσες πολλές ακόμα και σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετές, είτε high end είτε πιο οικονομικές, που ανήκουν στη κατηγορία αυτή.
Στη περίπτωση των οικονομικότερων υπάρχει και το θέμα του αν μπορείς η όχι να τις βρεις στη πόλη σου γιατί κακά τα ψέματα είναι λίγο δύσκολο να αγοράσεις κάποιο προϊόν μακιγιάζ χωρίς να το έχεις δοκιμάσει ή έστω να το έχεις τεστάρει λίγο σε κάποιο μαγαζί!

Σε επόμενα Posts αλλά και βίντεο θα μιλήσουμε αναλυτικά για κάποιες από αυτές τις εταιρίες και θα σας δείξω και κάποια από τα προϊόντα που έχω προμηθευτεί ώστε να αντικαταστήσω σιγά σιγά τα παλιότερα που έχω (και δεν είναι cruelty free) καθώς αυτά τελειώνουν (ναι ότι έχω θα χρησιμοποιηθεί μέχρι τέλους γιατί δε το βρίσκω σωστό να πεταχτεί έτσι απλά).

Περιμένω φυσικά τα σχόλια σας αλλά και τη δική σας άποψη σχετικά με το θέμα των cruelty free προϊόντων!
Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε και στο βίντεο σας έχω και κάποιους συνδέσμους αν θέλετε να βρείτε περισσότερα πραγματάκια σχετικά με το θέμα!!

Untitled

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: