Όλα τα παιδικά, εφηβικά, μαθητικά χρόνια… άντε και τα εργένικα, φτάνει το Σάββατο και σκέφτεσαι πόσο παραπάνω θα κοιμηθείς, που θα πας για καφέ το πρωί και πόσο θα ξενυχτήσεις το Σαββατόβραδο! Σκέφτεσαι απλά και χαλαρά πότε θα κάνεις το μπάνιο σου να χαλαρώσεις, τι ώρα θα δεις τον “φίλο” (τότε, τώρα πια ίσως και σύζυγος) χωρίς όμως και ιδιαίτερο άγχος και τι σκατά θα βάλεις πάλι απόψε!
Και περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνεις και δεν είσαι πια “εργένισσα”… είσαι σύζυγος και πιθανότατα μανούλα! Για μένα είναι υπέροχο που είμαι μανούλα, κάποιες γυναίκες ούτε να το φανταστούν δεν μπορούν και πραγματικά μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό! Δε γουστάρουν όλοι βρε αδερφέ να γίνουν γονείς και αυτό είναι δικαίωμά τους όπως δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει κι εμένα που είμαι ευτυχισμένη που έχω την Ανθούλα, δε με κάνει λιγότερο ανεξάρτητη… αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε σε άλλο post άλλη ημέρα!

Το θέμα μας σήμερα είναι το Σάββατο της μάνας!

Σάββατο της μάνας
Το Σάββατό σου που δε θα έχει πια την ίδια ηρεμία (και καμία άλλη μέρα της εβδομάδας βασικά αλλά κυρίως το Σάββατο)!
Το Σάββατο που θα πρέπει, τώρα πια, να κάνεις όλες εκείνες τις δουλειές που δεν πρόλαβες μέσα στην εβδομάδα.
Το Σάββατο που θα πρέπει να περάσεις όσο περισσότερο χρόνο με το μικρό σου αγγελούδι γιατί όλη την εβδομάδα δουλεύεις και τρέχεις σαν την τρελή και δεν το χορταίνεις καθόλου!
Το Σάββατο που θα πρέπει πάλι να ξυπνήσεις από τα χαράματα… γιατί αυτό είναι το πρόγραμμα και δεν αλλάζει! Δε θα σηκωθεί μόνο του το μικρό σου να πάει να φτιάξει γάλα, ούτε να παίξει, ούτε να αλλάξει το Pampers του και να είναι καθαρό! Θα σηκωθείς πάλι πρωί πρωί, πάντα με ένα χαμόγελο για να πεις στο μωράκι σου καλημέρα ευχάριστα, και θα ξεκινήσεις μία μέρα γεμάτη πρόγραμμα, και άγχος πιθανότατα!
Και φυσικά, επειδή πιθανότατα δε θα τα προλάβεις όλα σε μία μέρα θα πρέπει και η Κυριακή σου να είναι μία επανάληψη του Σαββάτου.
Το Σάββατο που δε θα είναι το ίδιο ποτέ ξανά… τουλάχιστον για μερικά χρόνια μετά που θα γίνεις μανούλα!
Βέβαια το να έχεις ένα μικρό παιδάκι να σε φωνάζει “μαμά” δε συγκρίνεται με τίποτα… ακόμα και με όλα τα Σάββατα! Μπορεί να σε φωνάζει βέβαια 30 φορές το λεπτό “μαμά” αλλά είσαι η μαμά του! Και στην τελική φάγαμε πολλά Σάββατα σε καφέδες και ποτά και έχουμε πολλά ακόμα μπροστά μας… το μικρό μας δε θα είναι μικρό για πολύ ακόμα όμως!

Καλημέρα σας με ένα λίγο διαφορετικό post σήμερα!

Untitled

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: