Hello hello και πάλι αγαπημένες μου #boudoiristas!!
Είπα αυτό το μήνα να ξεκινήσω με ένα post ενημέρωσης (ας το πούμε έτσι!!).
Θέμα μας? Η μετακόμιση φυσικά!!
Αν εξαιρέσετε τη μετακόμιση που έκανα από το σπίτι μου σπίτι του Νίκου όταν αρχίσαμε να μένουμε μαζί (η οποία όμως δεν ήταν τίποτα άλλο από μια απλή μεταφορά βασικών πραγμάτων όπως ρούχα-παπούτσια-καλλυντικά) μετακόμιση σοβαρή δεν έχω κάνει ποτέ όντας φοιτήτρια στη πόλη μου!
Και έρχεται που λέτε η στιγμή που το νέο σπίτι είναι έτοιμο και πρέπει να μεταφερθούμε!!
Και έρχεται που λέτε η στιγμή που δεν έχεις να μαζέψεις μόνο τα δικά σου πράγματα (που με τον καιρό έχουν πολλαπλασιαστεί κατά πολύ σε σχέση με τα λίγα που είχες μεταφέρει τότε) αλλά και ενός συζύγου με πράγματα που τα μισά θα τα πετούσες αν ήταν στο χέρι σου αλλά και ενός μωρού (που παραδόξως έχει πάρα πολλά τελικά!!) και φυσικά την πραμάτεια ενός ολόκληρου σπιτιού (κουζίνα , λευκά είδη , διακοσμητικά,…. και πάει λέγοντας).

Στην αρχή σε πιάνει άγχος και πανικός!! Πίστεψε με μόλις συνειδητοποιήσεις τον όγκο των πραγμάτων σε πιάνει πανικός!! Δε μασάμε όμως!!
Σήμερα σου έχω μερικά tips που αποκόμισα από τη δική μας πρόσφατη μετακόμιση!

 

 

Θα χρειαστείς : 

 1. Κούτες (πολλές κούτες αλλά ένα μεσαίο μέγεθος που να σου είναι εύκολο και να ξεχωρίσεις τα πράγματα αλλά και να τις σηκώνεις μετά!! Οι πολύ μεγάλες θα είναι ασήκωτες πίστεψε με!!)
 2. Σακούλες σκουπιδιών μαύρες χοντρές (από αυτές τις πολύ ανθεκτικές αλλά μη πάρεις τις τεράστιες γιατί δε θα μπορείς να τις σηκώσεις μετά).
 3. Σακούλες σκουπιδιών απλές για να πετάς τα σκουπίδια που θα ξεδιαλέγεις.
 4. Σακούλες από καταστήματα (Νο6 παρακάτω)
 5. Ταινία (αυτή τη γκρι-καφέ, ξέρεις….) για να κλείνεις κούτες και να δένεις σακούλες! (Πάρε αρκετές να έχεις…θα σου χρειαστούν!!)
 6. Κόλλες Α4 ή ένα τετράδιο (για να κολλάς έξω από κάθε σακούλα ή κούτα τι περιέχει μέσα…μη ψάχνεσαι μετά!!)
 7. Μαρκαδόρο χοντρό.
 8. Ψαλίδια
 9. Εφημερίδες (Νο9 παρακάτω)

Πως θα τα μαζέψεις : 

 1. Ξεκίνα να μαζεύεις κάμποσο καιρό πριν τη μετακόμιση ώστε να έχεις το χρόνο να τα κάνεις σωστά και όχι να τα πετάξεις όλα απλά σε κούτες και να μη ξέρεις μετά τι είναι που.
 2. Πάρε ένα ένα δωμάτιο και μάζευε ότι δε χρειάζεσαι άμεσα σίγουρα. (Εγώ ξεκίνησα από το υπνοδωμάτιο μας και επειδή θα κάναμε τη μετακόμιση Χειμώνα μάζεψα όλα τα Καλοκαιρινά μας ρούχα και παπούτσια πρώτα πρώτα. Μετά έκανα το ίδιο και στο δωμάτιο της Ανθούλας.)
 3. Φρόντισε να μην ανακατεύεις σε κούτες πράγματα από διαφορετικούς χώρους για να μπορείς να τα ανοίξεις μετά με τη σειρά και να φτιάχνεις το κάθε δωμάτιο του νέου σπιτιού!
 4. Στις κόλλες Α4 γράφε τι περιέχει κάθε κούτα ή σακούλα και κόλλα τις πάνω για να μπορείς να βρεις τα πάντα εύκολα μετά (πχ. “Σαλόνι” ή “Δωμάτιο μωρού” ή “Πιάτα” …..)
 5. Τα λευκά είδη όπως κουβέρτες , παπλώματα , πετσέτες , σεντόνια , …αλλά και τα ρούχα μπορείς να τα βάλεις σε μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών (όχι τις πολύ μεγάλες ξαναλέω γιατί δε θα σηκώνονται μετά) αντί για κούτες. Κράτησε τις κούτες σου κυρίως για αντικείμενα!
 6. Καθώς ξεδιαλέγεις τα πράγματα σου και βλέπεις τι θα κρατήσεις στο νέο σπίτι οτιδήποτε δε θέλεις να πάρεις μαζί σου αλλά είναι ακόμα καλό (από ρούχα μέχρι πράγματα κουζίνα η και διακοσμητικά…οτιδήποτε) μάζευε τα σε καλές σακούλες καταστημάτων η σε κάποιες ξεχωριστές κούτες (όχι σακούλες σκουπιδιών τέλος πάντων) και στη συνέχεια δες αν χρειάζεται κάτι από αυτά κάποιος γνωστός ή μπορείς και να τα δωρίσεις σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη (ακόμα και σε οργανώσεις που βοηθάνε συνανθρώπους μας).
 7. Μην αφήνεις πολλά πολλά έξω με τη σκέψη ίσως το χρειαστώ μέχρι να φύγω….αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει τον τελευταίο μήνα δε θα το χρειαστείς μέχρι τη μετακόμιση πιθανότατα!!!
 8. Φρόντισε να τυλίγεις σε εφημερίδες τα γυάλινα αντικείμενα σου (ποτήρια,πιάτα , διακοσμητικά). Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος να σπάσει κάτι κατά τη μεταφορά (ήμουνα σχεδόν σίγουρη πως όλο και κάτι θα έβρισκα σπασμένο όταν άνοιγα τις κούτες αλλά όλα φτάσανε σώα και αβλαβή!!)
 9. Άδειασε το ψυγείο σου κάνα 2 ημέρες πριν τη μετακόμιση (ειδικά αν δε σκοπεύεις να το πάρεις μαζί σου και να το χρησιμοποιήσεις στο νέο σπίτι γιατί θα πρέπει να το καθαρίσεις κιόλας). Δε πειράζει να φας και 2 ημέρες delivery βρε παιδί μου!

 

Αυτά είχα εγώ να μοιραστώ μαζί σας μέσα από την εμπειρία μου στο θέμα “Μετακόμιση”.
Ελπίζω να μπόρεσα να σας βοηθήσω κάπως αν πρόκειται και εσείς να μπείτε σε αυτή τη…ταλαιπωρία!!!

Μη ξεχάσετε να με βρείτε σε  Instagram (marinavisk)  , Snapchat (marinavisk) και  Facebook (/cometomybdr).

Φιλιά πολλά,
xxx
Μαρίνα!!!

2 thoughts on “Μετακόμιση…Τι & Πως!!!”

 1. Νομίζω ότι τα tips σου συνονόματη, θα βοηθήσουν πολλούς που κάνουν μετακόμιση. Η οργάνωση όπως αναφέρεις και εσύ είναι το κλειδί στην μείωση του πανικού που δημιουργεί μια μετακόμιση.
  Καλορίζικο να είναι το σπίτι σας και να ζήσετε υπέροχες στιγμές εκεί!!!!!! 🙂
  Σε φιλώ γλυκά και σε καλημερίζω! 🙂

 2. Πολύ χρήσιμα tips.. Πρόκειται να μετακομίσω σε 3 μήνες και αγχώνομαι απίστευτα χαχαχ
  Θα έχω υπόψιν τις οδηγίες σου!!
  Πολλά φιλιά

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: