Εσείς ξέρατε ότι 1-7 Νοεμβρίου είναι η “Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού” ?
Εγώ πριν μερικούς μήνες δεν είχα ιδέα…και ακόμα μπορεί να μην είχα αν δεν είχα γίνει μαμά και δε με απασχολούσε κι εμένα όπως και πολλές άλλες μανούλες το θέμα του θηλασμού!

 

Θηλασμός | Mother and Breastfeeding
Αν θηλάζω εγώ? 

Ναι αμέ!!!! Κάθε μέρα , όλη μέρα!!!
Αν θηλάζω αποκλειστικά?
Δε θα το έλεγα μάλλον!
Το μωράκι μου έχει πιει σκόνη γάλα και δεν νιώθω άσχημα γι αυτό!
Ένιωσα άσχημα  όταν άφησα τον εαυτό μου να επηρεαστεί από όλους αυτούς που μου λέγανε να θηλάσω μόνο και να μη δώσω καθόλου σκόνη στο παιδί και η μικρή μου έχασε περισσότερο βάρος από το επιτρεπτό τις πρώτες ημέρες επειδή απλά εγώ δεν είχα ακόμα αρκετό γάλα!!

Μετάνιωσα που άκουσα τον κάθε ένα στο θέμα του θηλασμού  και αποφάσισα να μην είμαι ποτέ απόλυτη σε τέτοια θέματα και να προσπαθήσω να μην συμβουλέψω κανένα αν δεν μου το ζητήσει!!
Γιατί?
Γιατί αυτό που λειτουργεί σε εμένα και το μωρό μου δεν είναι απαραίτητο να λειτουργήσει σε κάποια άλλη μανούλα!


Σέβομαι τις μανούλες που υποστηρίζουν θερμά το μητρικό θηλασμό…κι εγώ τον υποστηρίζω εννοείται γι’αυτό και επέμεινα πολύ τις πρώτες μέρες που η μικρή μου δεν μπορούσε να θηλάσει (και εντέλει τα καταφέραμε)!!!

Δε μου αρέσει και δε δέχομαι όμως αυτή την απόλυτη άποψη ότι “πρέπει να θηλάσεις για τόσο χρονικό διάστημα” ή “κάνεις λάθος που δε θηλάζεις” και άλλα τέτοια! 
Δεν πρόκειται να κατακρίνω καμία γυναίκα που δε θήλασε!
Μπορεί να μη μπόρεσε να θηλάσει και να τη στεναχωρεί αυτό! Μπορεί απλά να μη γούσταρε  και αυτό είναι επιλογή της!! 

Αν χαίρομαι που θηλάζω?
Εννοείται αυτό! Είναι οι δικές μας στιγμές με τη μικρή μου…είναι κάτι που δε θα μπορέσει να κάνει ποτέ με κανέναν άλλο…μόνο με εμένα!!
Χαίρομαι που μπορώ και προσφέρω στο παιδάκι μου την καλύτερη δυνατή τροφή και θέλω να συνεχίσω για όσο περισσότερο μπορώ!
Δεν μπορώ να περιγράψω το συναισθηματικό δέσιμο που μου έχει χαρίσει ο θηλασμός  με το μωράκι μου  και την ευτυχία που νιώθω κάθε φορά που ξέρω ότι μπορώ να το ηρεμήσω και να το παρηγορήσω με τον τρόπο αυτό όταν αυτό δεν είναι καλά ή ζορίζεται.

Για κάθε μέλλουσα μανούλα που σκέφτεται να θηλάσει εγώ μέσα από την προσωπική μου εμπειρία έχω να πω ότι με το θηλασμό είσαι πλέον αυτοκόλλητη με το μωράκι σου (αυτό για εμένα είναι στα +).
Δεν υπάρχει ωράριο…μπορεί τη μία μέρα να τρώει όλη μέρα και την άλλη να φάει λιγότερο! Μπορεί να ξυπνάει και 2 και 3 φορές το βράδυ αλλά μπορεί να κοιμάται και σερί…εξαρτάται την όρεξη και την πείνα του (εντάξει…υπερεκτιμημένη ιδέα ο ύπνος…χαχαχα)!!

Κλείνοντας , χωρίς να θέλω να επηρεάσω κανένα , θα προέτρεπα κάθε μανούλα να θηλάσει χωρίς να αφήσει όμως αυτό να την τρελάνει!
Καλό είναι να ακούμε το ένστικτό μας…

Φιλιά
xxx
Μαρίνα!!!

2 thoughts on “Θηλασμός…μια μεγάλη ιστορία!!”

  1. Στάθηκα τυχερή και δεν αντιμετώπισα θέματα με το θηλασμό. Κι όταν τον 3ο μηνα ο γιος μου εβγαλε αλλεργία στα γαλακτοκομικά που εγω έτρωγα κ είχαμε θεματα εκλεισα τα αυτιά μου στις κακές γλώσσες που ελαφριά τη καρδία μου έλεγαν ότι δεν έχω γάλα, πρόσεξα περισσότερο τη διατροφή μου και συνέχισα να τον θηλάζω μεχρι 13 μηνών όποτε κι αποφάσισα να σταματήσω. Ηταν πολύ ωραία εμπειρία που αναπολώ

    1. Εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά αφού δυσκολεύτηκε να πιάσει στήθος μετά από 1 24ωρο που έμεινε στη κλινική μόνη της και της έδωσαν μπουκάλι αλλά τα καταφέραμε! Αυτό ακριβώς… ο κάθε ένας λέει ότι θέλει και χωρίς να το σκεφτεί και πολύ και πολλές φορές οι μανούλες επηρεάζονται δυστυχώς! 🙁

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και να απαντήσω στα σχόλια σας #boudoiristas μου!

%d bloggers like this: